Onheilspellende Berichten Over Dubbele Nationaliteit

26-11-2021

Onheilspellende Berichten Over Dubbele Nationaliteit

Op dit moment leggen de formerende partijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie (CU) de laatste hand aan het nieuwe regeerakkoord. Voor zover wij aan signalen opvangen en begrijpen, ziet het er niet goed uit voor de (onvrijwillige oud-) Nederlanders buiten Nederland waar het ’t thema Dubbele nationaliteit betreft.

De afgelopen jaren heeft de SNBN door verschillende zichtbare en minder zichtbare acties aandacht gevraagd voor de positie van (oud-)Nederlanders buiten Nederland, en het openstellen van de dubbele nationaliteit. Meerdere keren hebben we gewezen op de economische meerwaarde die (oud-)Nederlanders hebben voor Nederland zelf, op de landen om Nederland heen die zonder problemen de dubbele nationaliteit inmiddels wel doorgevoerd hebben, en op de snel veranderende internationale wereld die om meer flexibiliteit vraagt.

Voor zover wij begrijpen, is D66 vóór het openstellen van dubbele nationaliteit, maar VVD, CDA en CU tégen. De SNBN is bezorgd, zowel door de opstelling van de tegenpartijen (waarom dit verzet in stand houden?) als ook door die van D66 (waarom is dit geen breekpunt, hoe belangrijk is dit nu écht voor de partij?).

Lees meer op : https://www.nederlandersbuitennederland.nl/nieuwsbrief-19-november-2021/#dubbele

GNBCC | News