SNBN pleit voor opheffing testverplichting reizen | Webinar Eerste Kamer

18-02-2022

SNBN pleit voor opheffing testverplichting reizen | Webinar Eerste Kamer

Corona & reizen: SNBN pleit voor opheffing testverplichting internationale reizen

Met grote stappen nemen veel landen afscheid van zo veel mogelijk coronarestricties, inclusief reisrestricties. Zo ook Nederland, en we onderschrijven de koerswijziging die Nederland deze week heeft ingezet: een focusverschuiving van ziekenhuisbezetting naar de belangen van economie en maatschappij. Het heeft de SNBN dan ook verbaasd dat ondanks deze nieuwe focus nog steeds testverplichtingen voor volledig gevaccineerde & genezen reizigers die NL binnenkomen, in stand worden gehouden. In deze brief roepen we de regering op deze testverplichtingen per 25 feb. a.s. eveneens op te heffen.

Welke veranderingen worden wél doorgevoerd?
De komende dagen schrapt Nederland vrijwel alle Coronamaatregelen. Voor reizen naar Nederland geldt:
– van binnen de Schengen-/EU-zone: 3G, dus getest, genezen of gevaccineerd.
– van buiten de Schengenzone: test verplicht, ook als je genezen of gevaccineerd bent. Er is geen quarantaineplicht meer na aankomst in Nederland.
De reisadviezen van Buitenlandse Zaken hangen niet meer af van de Coronasituatie in het land. Veel landen zijn daardoor van “oranje” op “geel” of “groen” gegaan. Houd er wel rekening mee dat een aantal landen nog altijd inreisbeperkingen stelt vanwege Corona, bereid je reis dan ook goed voor.

Bron: https://www.nederlandersbuitennederland.nl/nieuwsbrief-februari-2022/#corona

GNBCC | News