Waarschuwing over Schiphol | Stemmen voor 1e Kamer | Nederlanderschaproulette

27-05-2022

Waarschuwing over Schiphol | Stemmen voor 1e Kamer | Nederlanderschaproulette

Nieuwsbrief SNBN: Waarschuwing: overweeg vermijden vliegen vanaf Schiphol bij vertrek

Degene die het Nederlandse nieuws een beetje bijhoudt, heeft ongetwijfeld gehoord van de momenteel zeer lange wachtrijen op Schiphol – meerdere uren, ook op normale niet-vakantiedagen. We zouden niet willen dat het waar was, maar het is wat het is en de nieuwsberichten van mensen die hun vluchten missen zijn alom aanwezig (afgelopen week zelfs een grimmige sfeer, en ingrijpen van de marechaussee). Ook bij aankomst moet men rekening houden met lange wachtrijen, ook al is dat in principe minder erg ( je kunt je vlucht dan niet meer missen natuurlijk).

 

Gesprekken met vakbond FNV zijn gaande, maar de vraag is of extra geld voor het personeel alles gaat oplossen: er is namelijk een personeelstekort – iets wat ook in andere sectoren gaande is, en niet alleen in Nederland.
Aangezien het “tot en met de zomer elke dag druk” blijft, aldus Schiphol in dit recente nieuwsbericht, kunnen wij niet anders dan een waarschuwing afgeven om te overwegen Schiphol voorlopig te vermijden als startluchthaven en uit te wijken naar omliggende vliegvelden (denk bijvoorbeeld Brussel en Düsseldorf) – maar ook hier opgelet: ook hier moet met drukte rekening worden gehouden, zie bijvoorbeeld dit artikel over Frankfurt en Düsseldorf en dit artikel over Zaventem (Brussel).
Mocht de situatie op Schiphol verbeteren, dan geven we dat natuurlijk gelijk door, juist met de zomer in het verschiet. Volg ons daarom ook via social media, waar we vaker actuele berichten plaatsen: hier onze Facebook account, Twitter account en LinkedIn account.

 

Lees de hele nieuwsbrief via de volgende link: https://www.nederlandersbuitennederland.nl/nieuwsbrief-mei-2022/#waarschuwing

 

GNBCC | News